Mousse
0,75 dl vit lättvinsglögg
150g vit choklad
3 dl vispgrädde
Koka upp 0,5dl av grädden och all glögg. Finhacka chokladen och smält den i uppkoket. Vispa grädden lätt och vänd ner chokladsmeten. Om chokladsmeten fortfarande är varm - ta en klick av den vispade grädden och rör ner för att temperera. Fördela i portionsglas och täck med plast, ställ i kylen minst 4 timmar innan servering.
Sås
2 små citroner, pressa ur saften.
2 msk honung
florsocker efter smak
maizena
Koka upp citronsaften och smält i honungen. Beroende på hur syrlig sås du vill ha kan du söta med florsocker. Red med en liten mängd maizena och ställ att kallna.
Nötter
Valnötter
Smör
Socker
ingefära efter smak.
Här har jag dålig koll på vilken mängd jag använde. Jag gissar på att det gick åt 50-100g valnötter, men jag är inte säker. När du har kommit på hur mycket just du vill ha så grovhacka dessa. Smält sedan smöret, gissar på mellan 25-50g i en stekpanna och smält i socker, kanske en halv dl, och ingefära efter smak. Ta försiktigt, det ska bara vara litegrann. Blir säkert ännu godare om man har i riven färsk! Men man tager vad man haver i skåpen. Blanda valnötterna i den varma smörblandningen och häll sedan ut på bakplåtspapper för att kallna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar