
3 ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 st nypa salt

3-5 dl florsocker (beroende på hur fast du vill ha frostingen)
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kakao
100 g Phiadelphia
1 msk varmt kaffe
Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt riktigt vitt och pösigt med en elvisp. Blanda kaffe, gräddfil och smält smör och rör ner i äggvispet. Blanda i hop resten av de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Rör försiktigt, vi vill inte röra för mycket för då blir det sega muffins. Smält chokladen och rör sist ner den i smeten. Klicka ut i muffinsformar i en muffinsplåt. Grädda i ugnen i 175 grader i 15 minuter. Låt svalna.
Tips! Vill du göra riktigt stora amerikanska muffins så ger detta recept 9 st och gräddas i 25-30 minuter.
Vispa det rumsvarma smöret krämigt och vispa sedan ner resten av alla ingredienser, sist kaffet. Jag föredrar att använda bara 3dl florsocker när jag ska ska spritsa frostingen, den blir fastare och mer lätthanterlig. Så blanda i så mycket tills du tycker att konsistensen är lagom. Om du ska göra någon större, högre spritsning så rekommenderar jag att du tar frostingreceptet ggr 1,25.
Dekorera sedan med vad du känner för. Idag blev det polly, andra dagar har det varit strössel eller marsipanrosor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar