Recept kladdkaksmuffins 14 st
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
en nypa salt
100g smält smör. Milda Culinesse funkar bra.
Rör ägg och socker, vispa inte. Blanda alla torra ingredienser och blanda i smeten, tillsätt smält smör. Klicka i muffinsformar - gärna i en muffinsplåt - så det fyller ca 2/3 av formen. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 8-10 minuter. Om du inte tar tid så kan jag tipsa om detta: om du vill ha riktigt kladdiga muffins som med fördel äts ljumma med glass och sked så ta ut dem tidigare - de ska ha pöst upp men inte kollapsat. Vill du ha dem att äta med fingrarna vänta tills de precis har kollapsat. Detta stämmer ganska så väl med tiden 8 eller 10 minuter.
Servera gärna med glass och bär, variera i det oändliga. Eller ät de riktigt kalla i nypan, undressed. (fundera på det - språkpoliser!)
Servera gärna med glass och bär, variera i det oändliga. Eller ät de riktigt kalla i nypan, undressed. (fundera på det - språkpoliser!)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar