Jag spacklade tårtan med en grundsats med smörkräm som jag färgsatte med grön livsmedelsfärg
Anledningen till att jag spacklar är att sugerpasten (vissa märken) kan smälta i kontakt med grädde. Använder man marsipan så kan den börja svettas om man inte spacklar tårtan. Om man inte vill eller kan spackla - tex om man gör en prinsesstårta - kan man istället pensla insidan av locket med smält smör.
För att få till nyansskillnaderna i iris målade jag den röda marsipanen (sugarpasten var slut) med en blandning av florsocker, vatten och gul livsmedelsfärg. (Dottern tyckte det såg ut som äggula, och hon trodde mig inte när jag sa att det var senap..) Blodkärlen på ögonvitan målade jag med röd livsmedelsfärg.
Chokladspindlar, 40 st
200g smör
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
10 dl havregryn
4 tsk kallt kaffe
Garnering
1,5 paket kolasnören
Chokladsströssel, vitt pärlströssel
De små chokladspindlarna gjorde jag genom att göra chokladbollar som jag delade på hälften, lade in tre godissnören och satte ihop igen. Sen rullade jag dem i chokladströssel och satte dit vitt pärlströssel som ögon. Pupillen är kakao som jag blandat ut i vatten och målat på. Tips! Gör smeten i en mixer. Börja med att mixa havregrynen, då blir de mycket finare och lyxigare i texturen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar