tisdag 1 oktober 2013

Frukostmuffins med creme cheese

Baka för att lugna sinnet fungerar bäst när man har alla ingredienser hemma. Gårdagen var inte min bästa dag så jag tänkte slänga ihop lite blåbärsmuffins när jag ändå lagade middag. Och så tog vetemjölet slut. Och så passade inte mina nya fina muffinsformar i muffinsplåten.Jag sansade mig och tog istället grahamsmjöl och den större muffinsplåten, och det blev riktigt bra! Så här kommer ett recept på muffins man lätt kan äta till frukost. (Som om man inte kan det med andra...)


Frukostmuffins med blåbär och creme cheese, 12 st

100g smör (eller 1 riktigt mogen banan)
2 ägg
1 dl strösocker (0,5 dl ifall du tog bananen)
1,5 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
ca 150g frysta blåbär

Topping
200g creme cheese
Ev 1 msk florsocker 
rivet skal av en halv citron

Vispa socker och ägg pösigt. Rör ner mjölk och smält smör. (Om du använder bananen så mosa den och vispa ner i äggsmeten, blanda ner mjölken). Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten. Varva smet och frysta blåbär i 12 muffinsformar, överst ska det vara ett par blåbär.
Grädda i ca 15 minuter i 200 grader, låt svalna. Vispa ihop creme cheese med rivet citronskal, smaka ev av med lite florsocker, och lägg på toppen. Gärna lite extra blåbär på också, hellre färska så de inte färgar av sig så mycket som frysta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar