torsdag 26 september 2013

Idag ska jag baka. Efter jag har shoppat skor.

Idag är en sån dag som händer för sällan. Först shoppa skor på Emporia, sen skola, sen baka.
Bakplanen är att ta slut på den färdigköpta surdegssatsen genom att baka något enkelt surdegsbröd. Jag har aldrig varit bra på bröd men tänkte iaf göra en ansats. Sen ska jag baka fullkornsbröd med yoghurt och lingonsylt. Enkelt bröd gjort på bikarbonat. I morgon ska jag börja med min födelsedagstårta! 

Jag tänkte iallafall först dela med mig av mitt recept på våfflor. Våfflor är något jag gör varje morgon då sonen är något selektiv i sina matvanor. Jag ska testa att ha i extra ägg i detta recept snart, eller proteinpulver. Återkommer med resultat.

Frasvåfflor, 6 st

2,5 dl vetemjöl (150g) 
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker (kan uteslutas)
1 nypa salt
1,5 dl kallt vatten
1,5 dl mjölk
0,75 dl Milda Culinesse, eller 75 g smält och svalnat smör.

Vispa ihop, grädda. Lägg de gräddade på ett galler så behåller de sin frasighet. På en tallrik segnar de ihop rätt fort.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar